måndag 3 november 2008

Inga spår efter skidåkare enligt Bergslagsposten

Helgen lämnade kvar lite solsken efter sig och tur är väl det när livet för övrigt kan sammanfattas med ett ord: tungt. Jag tror att jag gör mig till taleskvinna för alla skolbarn och skolungdomar som idag släpar sig tillbaka till skolbänken. Hur många föräldrar har försökt trösta med orden: det är snart jullov? Jag sällar mig gärna till alla elever i ett slags medlidande. För jag hann få smak på ordet ledighet och det hade inte gjort något om chefen hade ringt idag på morgonen och sagt: Kära bloggare, ta en vecka till du. Det är du värd! Självklart ringde inte chefen och jag får intala mig själv: det är snart jullov. Det där med snart är en sanning med modifikation. Snart i detta fall innebär sju långa veckor.

Jag har det i alla fall bra, eftersom jag kan lämpa av mig alla kräksymtom i bloggen och sedan ta mig lite i kragen eller i värsta fall muta mig med en glass. Svårt att vara tungsint ihop med en glass. Testa själv. Humor är bra också. När livet känns lite grått, för det gör det väl lite till mans ibland, då ska man inte titta på filmer som till exempel Anne Franks sista dagar eller liknande, utan då ska man trycka igång någon komedi eller kolla på något humorprogram på TV. Dessa trista dagar ska man inte fördjupa sig i det amerikanska presidentvalet i tidningarna, utan då ska man försöka hitta lite roliga rubriker och sedan analysera dem.

Jag har hittat några stycken som jag tänkte roa eventuella bloggläsare med. Allt material är kanske inte helt rumsrent, så jag får börja med att varna känsliga läsare. En liten tröst kan ju vara att det är inte bloggaren som har skrivit rubrikerna. Jag har bara hittat dem och så kommenterat dem också. Allt för att släppa fram lite humor.

Vi börjar med Örebrokuriren. "Gynekolog hittade knarkgömma". Smaka på den en stund... Visst undrar man var gynekologen hittade knarkgömman? Vidare till Sydsvenska Dagbladet. "Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv." Jag kan inte med säkerhet säga att jag har varit i Eslöv, i så fall gjorde det inget outplånligt intryck på mig. Så jag får gå på mina förutfattade meningar om denna Skåneplats och det verkar som ett väldigt hårt straff. Två år i Eslöv. Jag tycker inte synd om våldtäktsmannen, självklart ska han ha ett straff, men tänk dig: två år i Eslöv. Upsala Nya Tidning: "Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse". Nu är jag inte man, men det känns ändå som det är skönt att jag inte jobbar på Högsta Domstolen. Hoppas att inte mina arbetsgivare får för sig något liknande.

Ölandsbladet meddelar: "Mindre poliser till Borgholm". Fast det står inget i artikeln om maxlängden. En annan tidning på Ö, nämligen Östersundsposten skriver: "Krockade med älg på motorcykel". Då funderar jag vidare och skulle gärna vilja veta om älgen hade motorcykelkort eller om älgen kan åtalas för olovlig körning? Trist att inte alla fakta kommer med i nyhetsartikeln. Jag hinner med en tidning till innan det är dags att få lite lunch i magen. Ingen människa kan leva av blogg allenast. Gratistidningen Metro skriver såhär: "Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja". Nähä? Detta är ju helt sjukt. Jag trodde det var totalt omöjligt att hitta tre personer som tänder på Finlandsfärjor. Tidelag heter det ju när det rör sig om djur, men vad heter det när det handlar om färjor? Undrar om det finns någon journalist på Metro som vet? På återseende med ett leende!

PS. Idag är det tretton år sedan som Mr T:s och min vän gick bort. Alldeles för tidigt och oförklarligt. Vi åker till graven efter jobbet och tänder ett ljus. Vi brukar göra det och det känns rätt och riktigt. Vi lyssnar på låten "Drums from heaven" också, som är ett alldeles speciellt och kärt minne.

Inga kommentarer: