onsdag 2 januari 2008

Felriktad mellandagsrea!

Jag kollade min mail för en stund sedan. För första gången på det nya året. Jag hade fått ettusensexhundrafem stycken. Precis. Du läste rätt. 1605 mail. Det har inte gått så många dagar sedan jag kollade senast. Jag lät bli mailen igår. En dags mailuppehåll och Inkorgen svämmar över! Det kan vara lätt att en sådan Inkorg får en människa att tro att man är någon speciell. En eftertraktad person. En MVP. Mycket Viktig Person. Sådana finns på riktigt. Där ute i den stora världen. De går före i alla köer och blir inbjudna till premiärer av olika slag. Lugn bara lugn. Jag är kvar i min lilla vanliga värld. I den värld där jag trivs allra bäst. Fenomenet återstår. Jag hade plötsligt ettusensexhundrafem mail i Inkorgen. Hädanefter måste jag komma ihåg att kolla mailen varje dag. Helst flera gånger om dagen. Kanske bäst en gång i timmen.

Mailen innehöll inga bokbeställningar. Inte heller en massa nyårshälsningar från släkt och vänner. Det visade sig att jag kunde trycka på Delete för ettusensexhundraen mail. Jag behöll alltså fyra. Ett mail av dessa fyra kom från en väninna. Det visade sig vara en trevlig nyårshälsning med lite släktforskningstips, blogguppmuntran och lite av varje. Ett mail som gjorde mig uppiggad och glad. Genomglad. Ett annat mail som jag behöll var information om förhandstjing på Stadiums rea. Har inte kollat, men ska nog göra det så småningom. Fast då kanske förhandstjinget har upphört att gälla. De två återstående mailen var också shoppinginformation. Det ena gällande filmer och eftersom jag är ett obotligt filmfreak, så ska jag kolla in lite DVD-nyheter innan jag slänger mailet i papperskorgen. Det andra handlade om böcker och där är jag också fast. Böcker, det är min passion det se!

Av dessa ettusensexhundraen mail som jag genast kastade bort utan pardon bestod ett tiotal av sådant som jag bara suckar åt. De kommer med jämna mellanrum och jag kan inte för mitt liv förstå hur någon där ute i det stora mörka cyberrummet orkar skicka ut liknande skräp. Har den individen inget bättre att använda sin tid till? Sådana mail har rubriker som typ: Do you have problems with your sexlife? Om jag hade tid, så skulle jag kunna skicka ett svar tillbaka och säga: Nej! Har du? Eller så skulle jag kunna svara: Det har inte du något med att göra! Eller: Det skulle du bra gärna vilja veta va? Men nu har jag inte den tiden och dessutom så öppnar jag aldrig dessa mail på grund av virusrisken.

Denna typ av mail erbjuder Viagra eller penisförlängning. Något som jag inte har behov av. Varken det ena eller det andra. Alltså totalt bortkastade mail. Det bevisar bara hur korkade avsändarna är. De kunde väl åtminstone bemöda sig med att skilja på manliga och kvinnliga mottagare. Hade de tänkt till en extra gång, så förstår de att jag är kanske mer intresserad av PMS-tabletter och bröstförminskning. Nej, nej, jag är totalt ointresserad av det också, men jag vill bara försöka leda in dem på rätt spår. Hallå, jag är kvinna. Jag har inte ens utrustats med en penis. Det trodde jag alla över tre år kände till. Dessa mail bevisar bara hur totalt meningslösa tidsfördriv vissa har. Jag kan dock bli en smula avundsjuk på nyåret. Jag hinner inte ens med de meningsfulla uppgifter jag vill göra. Jag hinner inte ens tänka på vad som skulle kännas meningslöst att göra. Klistra tillbaka alla barr på granen?

Dessa meningslösa mail ger mig i alla fall nytt bloggmaterial. Så helt meningslösa är de kanske inte i grund och botten. Så jag säger Gott Nytt Bloggår! Nu gäller det att ha kontroll på hjärna och fingrar när tangenterna ska användas på det nya året. Den slitna och välanvända sjuan ska nu bytas ut till en fräsch åtta. Tackar och tar emot ett helt oskrivet år. Vilka möjligheter. Igår, på självaste nyårsdagen så var jag på nyårskonsert. Svarta finbyxor, svart linne, svart sammetskavaj och svarta läckra pumps. Snyggt halsband, lite lånat glitterspray i luggen och till och med läppstift. Jag kände mig nyårsfin. Inte tu tal om det. Konserthuset var utsålt. Undra på det. Malena Ernman var solist. Jag är fortfarande matt efter den konserten. Vilket start på det nya året. Det var som om all världens champagnekorkar exploderade samtidigt.

Hon är verkligen en artist som lyckas få alla i publiken att känna sig hemma på operaarenan. Hon presenterar ariorna med tal, så att man bara brinner av att även få höra dem i sång. Hon sjunger lika imponerande i finbrallor, rosa långkjol, jeans och glittrande aftonklänning. Operasång av en mezzosopran med stor portion humor. Oslagbart. Jag applåderade så att jag var alldeles andfådd. Handflatorna var illröda och sönderklappade. Känslorna inom mig både galopperade och vilade samtidigt. Ska dessa ovationer höras på en sportarena, då måste Gefle IF ta allsvenskt guld. Brynäs IF måste vinna Elitserien och Vetlanda blir svenska mästare i bandy. Allt under samma säsong. Varför inte under 2007? Förlåt, 2008 är det ju nu. På återseende med ett leende!

PS. Nästan sextonhundra mail var vidarebefordrade från arbetsgivarens datorer. Tydligen hade något startat upp servrarna idag och så var viruskarusellen igång. Före jul hade jag över sjutton tusen mail i Inkorgen på kommunjobbet. Utan en enda MPV-skylt på kavajen. Bäst att vara sig själv. Skulle inte klara av att få MPV-mail också. Ingen idé att fjädra upp sig. Jag kan ändå inte flyga. Sist men inte minst. Grattis Sverige. Namnsdag idag. Svea rike. Det kan väl vara värt lite hemgjord Philadelfiaglass med varma hallon?

Inga kommentarer: