lördag 28 mars 2009

Snart dags för sommargrabbarna Tomas och Per!

Om jag tittar på bloggstatistiken för mars månad innevarande år, så ser det inte speciellt aktivt ut. Idag är det den tjugoåttonde och jag har bara presterat fjorton bloggar. Alltså en blogg varannan dag. Fast vi som vet, jag som skriver och du som läser, har ju förstått att det är inte alls en blogg varannan dag, utan det har varit varje dag under en period och så uppehåll under flera dagar under andra perioder. Jag är lite ostrukturerad under denna vårmånad. Jag kom av mig med bloggandet, precis som våren kom av sig med vårandet. Vilket är värst? För mig personligen så är det ju dubbelt tungt, eftersom jag älskar att blogga och dessutom älskar allt som tillhör våren. Fågelsången, blommorna, ljuset, den speciella lukten och vårliga aktiviteter.

Jag har alldeles nyss publicerat en blogg och kan bara konstatera att det finns något djupt behov kvar att få uttrycka mig. Det har lagts på lager verkar det som. Ikväll blir det fotboll. Sverige möter Portugal på bortaplan. Jag sätter mig i hejarklacken och håller båda tummarna för att Sverige ska hålla emot med allt vad de har mot portugiserna. Skulle vara trevligt med lite svensk nationalsång även när matchen är avblåst. Den sjungs säkerligen före matchstart. Det blir en kännbar match rent tidsmässigt. Den startar ganska sent och dessutom så försvinner en timme lite hux flux mellan klockan två och tre i natt, natten mot söndag. Jag accepterar detta med glädje, mest för att det heter sommartid. Nu sätter vi med förenade krafter kung av vinterland på plats. Vårlökarna vill upp. Snödropparna blommar under snön och snart är Boulognerskogen full av krokus.

Sucka inte över oputsade fönster. Gå ut i naturen och titta på vårundret utan att ha en fönsterruta emellan. Du får frisk luft och ser allt det fantastiska på nära håll och slipper gräma dig över smutsiga glasrutor. I Småland blommar blåsipporna. Vi gästrikar har fortfarande det kvar att längta till. Idag har vi haft plusgrader och blåst i Gävle-området och det tar krafttag mot snön. Så ställ fram klockorna. Lugna dig med att ställa fram utemöblerna. Än så länge duger ett sittunderlag på en parkbänk. Glöm inte kaffetermosen.

Imorgon är det dags att möta konfirmanderna igen. Det har gått en dryg månad sedan sist. Först ska vi vara med på gudstjänsten i kyrkan och sedan äta vår medhavda lunch. Därefter blir det påskvandring för halva gänget och lite bibelsnack med en av prästerna för den andra halvan. I halvtid skiftar vi och gör till sist en gemensam avslutning. Det ska bli kul att träffa ungdomarna igen. Det blir bara ett par gånger till innan vi åker iväg på läger i sommar. Läger är läger. Det blir suveränt kul och alldeles ofantligt jobbigt på en och samma gång.

Mr T kom hem nöjd och belåten med sin och orkesterns insats i Göteborg. Han hade träffat en massa gamla kollegor, vänner, studiekamrater och lärare och dessutom varit ute och ätit gott med sin kollega. Däremot hade det blivit lite si och så med sömnen, eftersom det pågick en Salsa-världskonferens på hotellet och det dansades salsa fram till klockan tre i natt. Det hade blivit något fel i planeringen var hotellets försvar och det är inte så svårt att konstatera, när de tror att det ska kunna vara en plats för både sömn och salsa på samma gång. Jag lånade en salsa-skiva på musikbiblioteket i torsdags, men jag tror jag låter bli att spela den i natt. Det skulle i och för sig gå klockan två till tre, den timmen finns ju inte.

Jag gick lös på musikbibliotekets hylla för filmmusik. Lånade fem olika cd-skivor med musik från filmer som jag har sett och några samlingsskivor med speciella kompositörer som skriver vacker filmmusik. Till exempel Nino Rota, som har varit med på melodikrysset flera gånger och Stefan Nilsson, han som bland annat har skrivit musiken till Skärgårdsdoktorn. Om du inte har besökt musikbiblioteket, till vänster direkt innanför dörrarna konserthuset i Gävle, så tycker jag att du ska ta dig en sväng dit och leta i hyllorna. Där finns det musik för alla smaker, filmer, tidningar och böcker. Det mesta till utlåning och du kan gå hem med skivor för tusentals kronor och bara lyssna och njuta, utan att det kostar dig en krona. Det låter nästan som det är en smålänning som har grundat tanken till musikbibliotekets utlåningsidé.

De har en fantastisk service med automatisk påminnelse per e-post, så att du får övertidsvarning när det du har lånat ska lämnas tillbaka. Vissa skivor är roliga att ha hemma i cd-hyllan, men vissa andra känns inte lika nödvändiga. Dessa onödiga skivor känns det lite lyxigt att kunna lyssna till under en tid och sedan kan du fylla på med nytt material. Ett billigt och fiffigt sätt att bli en allätare inom musikbranschen och för att grunda med lite kunskaper inför melodikrysslösandet. På återseende med ett leende!

PS. Nu blir det lite lördagskvällsgott och sedan är det fotboll för hela slanten och för resten av normaltiden för den här gången. Nu är det sommartid som gäller och av någon konstig anledning, så ska det inte heta vintertid, det som vi lämnar. Normaltid är det vi om några timmar lämnar och det känns helt okej för mig. Nu är det dags att plocka fram Tomas Ledin och Per Gessle ur skivhyllan. Jag behöver inte gå till musikbiblioteket när det gäller herr Ledin, men Gessle ska jag kanske låna hem. Sommartider hej, hej, sommartider!

Inga kommentarer: