lördag 8 augusti 2009

Nu har vi drag!

Idag är det nog många som har ettårig bröllopsdag. De som ville gifta sig på det magiska datumet 080808. En del nollåttor kanske tog chansen i alla fall att få rista in sitt riktnummer i guldringen. Personligen har jag ingen i min närmaste bekantskapskrets som jag vet har bröllopsdag idag. Inte ettårig, inte tioårig eller något annat år heller. Om det mot förmodan sitter någon bloggläsare som har bröllopsdag idag, så låt mig veta i kommentarerna, så kommer det en blogghyllning inom kort.

Som en blixt från en klar himmel så slår det mig att vi snart kommer till ett nytt magiskt datum inom kort. 090909. Påminner kanske för mycket om det gamla larmnumret 90 000, så det kanske inte är så många som slår till då. Det är dessutom en onsdag, så det blir kanske ingen rusning till prästen eller den borgerliga vigselförättaren. Det finns en chans till nästa år, i oktober. Om inte kronprinsessan Victoria och Daniel redan hade bestämt sitt vigseldatum till den 19 juni 2010 och får därmed inristningen 100619 i sina ringar, så hade vi kunnat föreslå den 10 oktober 2010. Det skulle bli 101010 och skulle väl se trevligt ut för guldsmeden, som nog blir den enda av Sveriges invånare som får ta en så noggrann titt på kronprinsessans vigselringsinsida.

Alla kungabarnen är i giftasålder, så vem vet? Det blir kanske prinsessan Madeleine som slår till på 101010 om hon nu har bestämt sig för Jonas. Det tycks ju vara ett stabilt förhållande, men det tyckte jag i och för sig att Carl Philip och Emma verkade ha också. Tyvärr har jag inte fått något pressmeddelande från hovet, så jag är helt ovetandes om hur det egentligen står till mellan prinsen och Emma. Jag är helt utlämnad till omslagen på Hänt i Veckan, Svensk Damtidning och Se & Hör i kassakön i livsmedelsaffären och jag är tveksam om det är den säkraste källan för bloggpubliceringar som vill hålla sig till sanningen.

Om det nu blir så att Madeleine och Jonas gifter sig den 10 oktober 2010, så blir det på en söndag. Kanske inte den vanligaste dagen för bröllop, men det borde fungera. Sverige kommer ändå att stå stilla och det kan det väl lika gärna göra på en söndag som en lördag? Det är väl inte konstigare att gifta sig på en söndag än att åka till Svensk Bilprovning på en lördag? Det är precis vad Mr T och jag gjorde idag. Vi har monterat en dragkrok på Golfen under sommarledigheten och innan den används, så måste den besiktigas.

Jag må då säga att det måste vara de mest lättförtjänta pengarna någonsin. Vi registrerade oss vid apparaten utanför byggnaden vid ankomst. Sedan är det bara att sitta utanför och vänta. Det gäller att hålla koll på sitt registreringsnummer, för det är det som kommer upp i neonröda bokstäver och siffror på den stora skylten på väggen. Samt vilken port som ska användas. När vi satt där och väntade, så funderade jag över varför det heter Svensk Bilprovning? Räcker det inte med Bilprovning? Eller finns det Dansk Bilprovning och Spansk Bilprovning också? Jag måste kolla upp detta.

Vi hade tid klockan 10.15. Mitt under självaste Melodikrysset. Ni bloggläsare som känner mig och Mr T och våra lördagsvanor förstår ju att det kändes i Melodikrysshjärtat. Vi fick port nummer sju och det tog tre minuter max och sedan var det klart. Det kostade trehundraåttio kronor. Alltså, jag säger ingenting om summan egentligen. Vi står inte och faller med trehundraåttio kronor. Det jag tycker är anmärkningsvärt är att besiktningsmannen bara gick ner på knä och tittade lite på kroken och så reste han sig och gick till datorn och skrev ut ett tillfälligt besiktningsbevis. Inte en koll på om elen var rätt kopplad, så att det blinkar när det ska blinka och att det lyser bromsljus när det bromsas. Sådant som jag tycker är rätt viktigt för trafiksäkerheten ändå.

En snabb vända till shoppingcentret och jag hittade två par PeakPerformanceshorts på rea. Det ena paret sökte jag efter redan förra året. Var inne på varenda Stadiumbutik från Gävle till Virserum och kollade förra året, men icke. Hur nu ett par kunde dyka upp här i närområdet är en gåta. Jag funderar inte så mycket mer på det utan gläds att jag äntligen äger dem. Hoppas att årets sommar blir lång eller att nästa sommar kommer snart. Blir jag bjuden på kungabröllop nästa sommar så kan jag ha dem under långklänningen. Så att jag känner mig fin! På återseende med ett leende!

PS. Jag har doppat mig i havet idag. Förresten doppat låter fnuttigt i sammanhanget. Vältrat är väl ett mer beskrivande ord. Det är så underbart med hav, sommar och värme. Trevligt sällskap, matsäck och bok. Där har ni konceptet för en perfekt semesterdag. Vi toppade härligheten med att grilla när vi kom hem från havet. När det blev mörkt och lite smårått ute på altan, så gick vi in och lördagsmyste med en film. Jag väljer fel ord igen, för myste beskriver inte alls filmens karaktär. Den var i alla fall sevärd och jag rekommenderar den varmt. Den borde visas i alla skolor och på alla arbetsplatser. Die Welle. Se den. Du kan mysa någon annan gång. Filmbeskrivning: En lärare genomför ett kontroversiellt experiment i sin gymnasieklass, med syfte att få eleverna att förstå de mörka mekanismerna bakom nazismen och andra totalitära krafter. Men det oskyldiga försöket förvandlas snabbt till en okontrollerbar rörelse och plötsligt tar våldet överhanden. Die Welle bygger vidare på en verklig och omtalad tragedi som ägde rum i en skolklass i Kalifornien, 1967.

Inga kommentarer: