söndag 26 juli 2009

Virserum i mitt hjärta!

Välkommen att följa med mig till mitt älskade Virserum genom att titta på min mobilvernissage! Bilder kan aldrig göra denna plats rättvisa, så planera gärna in några dagar av ditt liv att göra ett besök. Varför inte under Virserums Musikdagar eller under Virserums marknad? Du får med dig en bit av paradiset hem i form av vackra minnen!






Grinden till Gamla kyrkogården och till Virserums kyrka.











Utanför Virserum ligger Björnöström och där har Näcken spelat sedan 1947.








Ligg gärna under en stor småländsk ek en stund. Har du bekymmer, så är de inte lika stora när du går därifrån.



En klarblå Virserumshimmel och kyrktornet. I denna kyrka är jag döpt och här begravdes min älskade morfar i juli för 30 år sedan.











Ett besök i Virserum är ett måste och ett måste är då några snurriga varv med gubben, som har funnits så länge jag kan minnas vid badplatsen i Semesterbyn.







Exempel på småländskt fika.







Urtypen av småländskt fika och efterrätteri: ostkaka med vispgrädde och hallonsylt.








Jordgubbar och grädde smakar extra gott i Småland.










Stenbergafika i form av morotskaka och kaffe.












Här ser vi vikten av att använda ett vettigt typsnitt, så inte människorna lockas till BJBLJOTEKET när de vill fynda böcker.








Mitt barndoms överkast har nu fått nytt liv på köksbordet i Hille och det, kära vänner, det är nostalgi! Överkastet, förlåt, duken är nu dessutom nystruken. Men jag tror bestämt att det saknas något på bilden... Just det! Fikat!



Ta ett gott råd från en som har mångårig erfarenhet. Om du åker till Virserum, så gör inte det under den tid som du eventuellt bantar. Bantning och vistelse i Virserum går inte ihop. Om du tackar nej till fika där nere, så kommer du säkert få frågan: Vem har skitit i ditt torra hö? Fast på ren småländska då alltså. På återseende med ett leende!

PS. Jag tror jag ska återkomma med mer mobilvernissage. Det här var kul!

2 kommentarer:

Anette sa...

Härligt att få se bilder från ditt älskade Virserum!

Jag tycker att ortnamnet är härligt. Det ger en skön känsla att säga det eller att höra någon reporter på TV tala om det.

Kanske, kanske för att det för mig alltid är fyllt av din positivism!

Ing-Marie sa...

Tack för din vackra kommentar Anette! Jag rekommenderar verkligen ett besök i Virserum... Ekhagar, ängar, sjön, skogen... Helt underbart! En pärla, precis som du!