torsdag 14 augusti 2008

Varning! Bloggen kan innehålla dålig humor...

Regnet öser ner utanför fönstret. Det har varit en sådan där till- och fråndag idag. Jag började dagen med att cykla i hällregn till jobbet. Iklädd endast en regnjacka modell kortare. Nej, nu blev det fel. Självklart var jag inte iklädd endast en regnjacka modell kortare. Hur skulle det ha sett ut? Jag hade trosor, BH, strumpor, röda jeans, rödprickig t-shirt på grå botten, sockor och skor. Samt regnjacka modell kortare. Vad jag menar är att jag hade inte regnbyxor och stövlar eller paraply att tillgå. Av den enkla anledningen att i Hille sken solen då trampandet började. Mellan Konsum och Lidl började det smådroppa. På travrakan började det regna ordentligt. Inne i stan vräkte det ner.

Jag har inte ett jobb där det går an att sitta i trosor och BH fram till lunch medans kläderna torkar på elementet. Jag kommer i skrivandets stund inte på något jobb där det går för sig, men om jag får fundera en stund så kommer jag säkert på något. För mig gällde det att få av mig jackan och rusa in på första bästa toalett för att torka upp den fors som runnit längs med ansikte och hals och vidare innanför jackan ner mot bröstet för att fångas upp av BH:n. Riktigt kul att sitta på höstterminens första personalmöte en kvart senare och se glad och harmonisk ut.

Jag behövde i alla fall inte sitta där som en torris i ordets rätta bemärkelse. Jag tror att jag lyckades rätt bra med harmonin. Chefen bjöd på färska kanelbullar och värre saker har faktiskt hänt än att bli blöt av regn. Kul att se alla trevliga ansikten igen på arbetskamraterna. Några har fortfarande semester och njuter av möjligheten att inte behöva sitta blöta på sitt arbetsrum fram tills det är dags att gå hem. Jag tror att jag ska packa med mig ett överlevnadskit och snabbt byta om till torra kläder, ifall det inträffar någon mer gång att solen skiner i Hille och inte 6 km härifrån.

Igår lärde jag mig att inte cykla i beige byxa eller shorts. Denna viktiga kunskap införskaffade jag mig i Stockholm, precis vid Kungsträdgården. Jag kom med bil från Sergels torg och körde mot Norrmalmstorg. Vid ett rödljus kom en cyklist och svischade förbi bilen. Han stod snett framför på höger sida om bilen. Jag hade närbild på cyklistens bakdel. På cyklistens alltså. Inte på cykelns bakdel. Han hade shorts i ljusbeige färg och jag antar att pungsvett och skinksvett hade skapat denna förargliga fläck baktill. Att komma regnblöt till jobbet är inte pinsamt alls i jämförelse tycker jag. Jag tror att det måste utfärdas en varning för ljusgrå byxor och shorts också. Jag tog en mobilbild, men jag tänker inte publicera den i vare sig bloggen eller skicka den till Aftonbladet.

Däremot kan jag publicera två andra bilder som jag tog på Vesums marknad för en tid sedan. Lite stavfel och annat smått och gott att skratta åt. Om en stund ska jag ta mig till gamla anrika Strömvallen. Visserligen är det fotbollsmatch men jag har inte någon av tonåringarna i spelarposition. Däremot är äldsta tonåringen där för att coacha Hilles juniorer och laget de möter är tonåringens gamla lag. Gefle IF:s juniorer. Så ikväll blir det ett coachmöte och jag håller båda mina tummar och knäppta händer för att Hille orkar bryta Gefles nio-segrar-på-rad-svit. Det skulle sitta fint på något neanderthals-sätt. Go for it Hille-guys! På återseende med ett leende!




















PS. Om man jobbar som en sådan där person som sitter på nöjesfält och får tårtor kastade mitt i fejset, då spelar det väl egentligen ingen roll om man sitter i bara underbyxor och BH bakom planket? Ifall man har blivit blöt av regnet på vägen dit vill säga. Det borde vara smart att göra det i själva verket. Fast sådana jobb finns kanske inte längre? Jag får fundera vidare...

Inga kommentarer: