måndag 28 april 2008

Öppet för inventering

Timmen är sen och egentligen ropar kudden på att bli använd. Dagen har varit fylld av arbete och även kvällen har använts till diverse göromål. Egentligen skulle datorn bara slås på för att kolla e-posten, men så blev det en inloggning på bloggen. Som en magnet. Fastnade på listan över etiketter och eftersom jag inte har något speciellt att blogga om, så kan det få bli en etikett-sortering.

Etiketten blogg har använts 8 gånger och den delar förstaplatsen som populärast etikett tillsammans med samhälle. Inget uppseendeväckande med det, eftersom det mesta i själva bloggandet kretsar kring blogg. Samhälle i form av skolans samhällsvetenskap gjorde mig aldrig lycklig, men jag har ett intresse av vårt samhälle och är gärna med i debatten. Så långt är inte jag förvånad.

Jag höjer inte heller på ögonbrynen åt att högtid ligger högt upp på listan. Jag är en vän av högtider och firande. Så den etiketten har kommit upp i 7 pinnar. Tätt följd av konsument och tro med 6 bloggningstillfällen vardera. Jag gillar att shoppa. Jag ska inte sticka under stolen med det. Detta kan verka märkligt att en smålänning har sådana sidor. Förhoppningsvis shoppar smålänningen med både hjärta och förstånd. En konsumentådra som smålänningen är utrustad med är prutning. Fast ska jag bara på Coop, Ica Maxi, Lindex eller Åhléns så lämnar jag den ådern hemma. Åker jag på marknad till Ockelbo eller Älvkarleby däremot, så lämnar jag stora plånboken hemma för att få plats med prutningsmetoden. Det är som en sport! Där jag brukar vinna. Småländskt prutningshumör, småländsk charm och småländskt förstånd att veta var gränsen går för oförskämdhet är oslagbart. Så roligt det är!

Inte så trist med bloggetiketten tro heller. Jag är glad för min tro. Den är inte en del av mitt liv, den är mitt liv. Det finns inte vissa grejer som inte tron kan vara med på. Tron skiljer sig alltså från ordet konsument. Jag lämnar inte tron hemma vissa dagar. Jag har inte speciella dagar då jag tror och andra då jag låter bli. Däremot blandas tron ibland med tvivel och frågor. På något sätt är det just dessa dagar som för min tro framåt. Jag tror inte på Gud som jag trodde på tomten när jag var barn. Gud är som en förälder för mig och samtidigt en vän som jag har samtal med. Gud är också mycket mer. Han har skapat mig och gett mig livet. Så det finns att blogga om.

På siffran 5 när det gäller antal bloggar i olika ämnen så är det tomt och jag får rikta blicken mot 4:an istället och där finns några stycken. Ansvar, arbete, kultur, skola och tid. Dessa etiketter tillsammans bildar en stor del av mitt liv. Jag betraktar mig själv som en ansvarsfull person. Inte minst arbetsmässigt. Jag skulle vara tom och orkeslös om jag inte fick näring i kulturen. Skolan där jag både undervisar och blir undervisad. Tid som jag helt rättvist har fått mig tilldelat. Tjugofyra timmar om dygnet precis som alla andra. Det är nog någon mening med det. Fick jag obegränsat så skulle jag kanske arbeta ihjäl mig eller sysselsätta ihjäl mig.

Fest, födelsedag, föredömen, ledarskap, litteratur, politik, sorg, tacksamhet, trötthet och vår har alla hamnat i etikettlistan med tre tillfällen var. Jag funderar på varför etiketterna föredömen, ledarskap och tacksamhet inte har fått fler. Jag tycker det är viktigt med föredömen. Jag har många föredömen och jag vill vara ett själv. Jag vill så gärna visa tacksamhet och det är något jag tänker på dagligen. Att vara tacksam är viktigt för mig. En gång i tiden skrev jag tacksamhetsdagbok. Det var inte så dumt. Jag gick igenom dagen. Skrev saker som jag var tacksam över. Vissa dagar blev det flera sidor. Ledarskap är också något som intresserar mig. Ett gott ledarskap är guld värt. Jag vet också hur ett katastrofalt ledarskap kan vara direkt dödande. I alla fall själsligt.

Blandat, döden, kroppsvård, mamma och pengar har varit omskrivna 2 gånger i min blogghistoria. Av dessa etiketter skulle mamma kunna toppa listan. Konstigt att världens bästa mamma inte har fått mer än 2 bloggar. Jag saknar varken blandat, döden, kroppsvård eller pengar. Men mamma. Henne saknar jag. Imorgon ska jag slå henne en signal och säga det. Ringer jag nu tror hon bara att det har hänt något allvarligt. För ingen ringer den här tiden på dygnet. Inte ens för att säga att jag saknar dig.

Pappa borde ha fått mer än 1 blogg. Det måste ha varit till Fars Dag. Pappa-bloggarna måste jag jobba på litegrann. Jag har nämligen inte bara världens bästa mamma. Jag har världens bästa pappa också. Full pott. Två av två möjliga. Tur i föräldrarlotteriet. I alla andra lotterier har jag världens missflyt. Det enda jag har vunnit är en blå och vit kylväska på dövas förening för flera år sedan. Fast den var å andra sidan stor och fin. Rymde flera liter med matsäcksmat.

Forskning, globalt, historia, jämlikhet, namnsdag, natur, relation, släkt, Småland, sport, studier och träning sällskapar pappa på 1-bloggsnivån. Chockad konstaterar jag att Småland bara har en egen etikett. Men nog måste jag ha smugit in lite småländska tankar i andra bloggar? Jag får jobba på Smålandsbloggarna. I sommar. Då ekhagarna är som vackrast.

Etiketten blogg kommer väl att gå upp i ensam ledning nu, eftersom det blir väl svårt att sätta någon annan etikett än just blogg. Detta är som sagt en blogginventering. Där jag upptäcker att våren har fått några egna bloggar men övriga årstider har inte fått någon. Hösten, vintern har bloggförsvunnit utan en enda bloggetikett. Jag har inte varit bloggare under någon sommar ännu, men snart är den här. Sommaren alltså och därmed sommarbloggen. Jag har inte fått äran att sommarprata, men sommarblogga kan jag göra. Det är en ära i sig. På återseende med ett leende!

PS. Man blir som dem man umgås med. Med två tonåringar i huset så blir man kanske lite tonåringslik eller? Åtminstone vad det gäller att vända på dygnet. Fast det är tack vare dem jag fick blogginventeringen avklarad. Som allt som blir gjort just nu, så känns det skönt.

Inga kommentarer: