söndag 20 juli 2008

Livstecken

Tio dagar utan bloggpublicering. Har intresset svalnat från bloggarens sida? Har idéerna tagit slut? Har bloggaren somnat i hängmattan? Eller beror uppehållet på bloggsemester? Jag besvarar frågorna i tur och ordning. Intresset har absolut inte svalnat för att driva på denna bloggplats. Tvärtom. Det har kliat i fingrarna under alla tio dagarna. Lusten att få blogga har pockat på någonstans inifrån mitt innersta. Idéerna har inte heller sinat utan bara blivit fler och fler. Jag har noterat dem i hjärnarkivet och ska plocka fram dem efterhand. Det kan behövas några ljusa sommarämnen när höstmörkret sänker sig och det blåser snålt runt husknuten. Jag har inte sett röken av en hängmatta på dessa tio dagar då blogguppehållet har existerat. Det har varit så intensiva dagar med olika aktiviteter och hade jag haft tillgång till en hängmatta, så hade jag gjort om den till ett vindskydd.

En fråga återstår. Har det varit bloggsemester? I och för sig har bloggaren varit på semester, men bloggsemester? Nej, faktum är att om tid hade funnits så hade jag säkerligen bloggat mig igenom semesterresan. Jag bestämde mig helt enkelt för att göra ett uppehåll och samla på mig bloggidéer. Ett beslut som verkar ha varit ett klokt semesterbeslut. Att använda tiden till att njuta av allt som händer när det verkligen händer och sedan komma hem och återigen njuta. Njuta av att blogga.

Jag, Mr T och äldsta tonåringen fräste iväg i Saaben förra söndagen. Målet för vår färd var Göteborg. Resan gick smidigt trots ganska mycket trafik på vägarna. Vi var tre personer som kunde avlösa varandra vid ratten och det kändes avkopplat och bra. I Göteborg har Mr T och jag bott som lyckligt gifta i nästan sex år. Mr T har dessutom bott där två år som ungkarl när han studerade. Yngsta tonåringen är född där. Så Göteborg är långt ifrån en okänd stad för oss. Ändå är det annorlunda att komma dit flera år senare och som turister. Det är fyra år sedan vi var där senast på semester och det mesta var sig likt. Avenyn är kvar, Paddan-båtarna avgår med jämna mellanrum och turen tar ca 50 minuter och Liseberg har öppet dagligen under högsäsong.

Den här gången var det inte turistattrationerna som drog i första hand, utan Gothia Cup. Yngsta tonåringen skulle spela fotboll i Strömsbros F17-lag. Vi har besökt många cuper Mr T och jag i rollen som fotbollsföräldrar, men aldrig just Gothia Cup. Våra barn och ungdomar har åkt till Bomhus, Skutskär, Forsa, Hudiksvall, Örebro, Danmark och Italien på cuper, men aldrig till Göteborg och Gothia Cup. Nu var det dags. Både Mr T och jag hade semester. Fria som fjärilar kunde vi alltså hänga på supporterklubben. Äldsta tonåringen som inte har varit med oss på semester på flera år, kunde också haka på med den något trista förklaringen att han har drabbats av en fotfraktur. Adjöss med sommarjobb och fotbollslir. Bonus för tonårsföräldrarna att få sällskap. Tio-i-topp-listans första punkt får alltså bli tonårssällskapet. Vi är inte bortskämda med att få rå om honom på semester. Det var riktigt kul och ska sanningen fram så är det inte mycket tonåring kvar i honom. Han känns som ett vuxet ressällskap.

Med lite flax hade vi ett kanonboende mitt i Gothiasmeten. Eller vad sägs om att ha Ullevi som närmaste granne på ena sidan och bara ett kvarter bort så öppnade sig Heden, självaste hjärtat i Gothia Cup? Vi bodde på Norska Sjømannskirken. Ett slags boende mitt emellan hotell och vandrarhem. Med tillgång till kök och eget kylskåp. Sängar, soffa, bord och stolar, bokhylla, byrå och garderober på rummet. Toa och dusch i korridor. Tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Internetuppkoppling på rummet. Priset, läget och möjligheten att kunna fixa sig lite käk då och då hörde till fördelarna. Då ingick sällskap av en hel bunt med norrmän från olika delar av vårt grannland. Detta måste jag återkomma till i en egen blogg framöver.

När jag bloggar framöver så kommer det säkerligen bli en del fotbollssnack, shoppingnyheter, sommarväder och så vidare. Det kommer också att bli några glimtar från höjdpunkter som jag upplevt under Gothia-veckan. Jag kan nog inte undvika att blogga om rökning och mycket lättklädda tonårsflickor. Det jag med säkerhet vet är att Gothia-invigningen kommer att få ett alldeles eget bloggutrymme. Den kommer nämligen att bli ett minne för livet. Jag kommer att berätta om Omar från Jordanien. Liseberg och karusellhaverierna och så norrmännen förstås. Jag lovar att något mer tiodagarsuppehåll ska det inte bli den närmaste tiden. På återseende med ett leende!

PS. Nu väntar en veckas Gothiatvätt i sorterade högar. Lakan, handdukar, fotbollskläder, jackor, tröjor med mera, med mera. Så blir det blogguppehåll så beror det bara på att det är regnuppehåll och då ska jag uppehålla mig själv med att hålla tvätten uppe på tvättlinan.

Inga kommentarer: