torsdag 16 september 2010

Varning på stan!

Det har kanske inte undgått någon att det vankas val i Sverige på söndag? Du som har rösträtt, använd dig av den! Då kan du i alla fall med gott samvete och med rent mjöl i påsen säga: Jag gjorde vad jag kunde. Visst, det handlar om att få Sverige på rätt köl igen och på många olika områden. Det finns inte ett enda parti som klarar av att få ihop ett program som jag köper rätt av. Jag skulle behöva plocka lite här och där och få ihop en politisk buffé som jag känner överensstämmer med det Sverige som jag vill leva i och som jag önskar att mina barn ska få leva i. Det måste göras något nu om vi ska känna att vi kan lämna över landet till barnbarn och kommande generationer.

Självklart är vård, skola, arbetslöshet, sjukförsäkringar, kultur med flera punkter väldigt viktiga. Men ska det finnas förutsättningar för att vi överhuvudtaget ska kunna andas, så är miljön i skriande behov av att bli sedd och åtgärdad. Mänskliga rättigheter och en utblick internationellt för att gripa in i fattigdom, sjukdomar och svält är också något som måste högt upp på de partipolitiska agendorna. Då lyser ett parti klarare än alla andra som absolut INTE får komma in i Sveriges styrande korridorer. Det har redan fått gå alldeles för långt och på många stolar sitter redan representanter för Sverigedemokraterna. Vilket jag för mitt liv inte kan förstå.

För det första kan jag inte förstå hur ett sådant parti kan ta sig fram så långt. För det andra kan jag inte förstå vilka det är som röstar på det. Jag vet att människor blir galna när någon drar upp likheter mellan Sverigedemokraterna och Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet, men jag tycker det är omöjligt att låta bli att göra det. Fortsättningsvis använder jag mig av förkortningarna SD och NSDAP. Då ser vi att det bara genom bokstavskombinationen finns en likhet. Släng dit ett bonus-P och du får ordet NAPP och den bokstavsleken gör jag inte för att vara rolig eller göra dem till åtlöje. Utan den gör jag för att verkligen placera dem där de hör hemma. I en spjälsäng. Med napp och blöjor. Med förhoppning att någon vill ta sig an dem och vårda dem. Hjälpa dem att växa upp och uppfostra dem. De har mycket kvar att lära. Framförallt av den skrämmande historien, som de är på väg att återupprepa. Låt dem inte göra det misstaget. Låt oss inte ge dem tillfälle till detta.

Jag förstår att många rycker på axlarna och tycker att jag målar fan på väggen. Jag målar f-n vad du vill på väggen om det kan få stopp på dessa riktningar. Minns hur det såg ut i Tyskland på nittonhundratrettiotalet. Det hade varit en politisk instabilitet under en längre tid. Så kom Hitler och utnämndes nittonhundratrettiotre till rikskansler. I början ledde han en koalitionsregering, men det dröjde förstås inte länge förrän han manövrerade ut sina samarbetspartners. Hur storyn fortsätter borde de flesta känna till, men jag börjar tvivla på det med tanke på att samma strömningar nu breder ut sig över Europa. Visst, jag är medveten om att det råder frustration, missnöje och förvirring i vårt samhälle idag, men är inte det att föredra i jämförelse med vad som väntar om SD får något att säga till om?

I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer. I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor. De föregående meningarna har inte jag kommit på. Jag har hämtat dem på Sverigedemokraternas hemsida under fliken "Våra åsikter". Följ gärna länken till Sverigedemokratisk Ungdom. SDU. De uttrycker sig med utropstecken. Vi är de enda som kan stoppa vansinnet! Vansinnet i det här fallet är invandringen. SDU vill bekämpa svenskfientligheten. Vilken svenskfientlighet? Är de påtända? Hallucinerar de? Har de förföljelsefobier? Eller är det bara ett smart politiskt grepp att få oss att tro att alla invandrare är fientligt inställda till Sverige och svenskarna? Hur korkat får ett politiskt program vara?

Svenska jobb ska i första hand gå till svenska medborgare. Så tycker Sverigedemokratisk Ungdom. Snart kommer det in annons på annons till Arbetsförmedlingen. Sökes: Svensk drottning. Sökes: Svensk anfallsspelare till landslaget. Högen blir större och större. Vi kommer inte längre kunna åka utomlands och säsongsarbeta eller bli permanentboende. Drömmer du om att bli fårfarmare i Australien eller skidliftsskötare i Norge, så sluta genast upp med sådana dumheter. Du kan väl inte bli invandrare och ta jobben ifrån medborgarna i andra länder? Jag skulle vilja ha SD:s definition på svensk. Hur många generationer måste finnas i generna för att bli svensk? Finns det risk för att alla skåningar helt plötsligt måste deporteras till Danmark och hur gör vi med Mark Levengood? Någon som har släktforskat på Jimmie Åkessons släktträd? Har den grenen alltid stått fast rotade i den svenska myllan? Anna Maria Roos vänder sig säkert i sin grav, när hon ser att SD använder sig av hennes textstrof: Blåsippan uti backarna står, på deras hemsida.

Förr i tiden användes blåsippan som läkemedelsväxt, bland annat till att läka sår. Faktum är att blåsippan är en växt som kan bli mycket gammal. De blommor som lyser upp vårmarkerna åt oss kan mycket väl tillhöra samma planta som spred vårkänslor åt de människor som levde här på den tid då landet Sverige ännu var i sin linda. Dessa egenskaper – att väcka en hel nation ur vinterdvala, att läka det som sårats och att överleva århundrade efter århundrade – gör den i dag fridlysta blåsippan till en utomordentligt god representant för sverigedemokraterna och det varma, Sverigevänliga budskapet. Slut citat. Jag tänker återerövra blåsippan som min vårfavoritblomma. Jag tänker återerövra den svenska flaggan som mitt hemlands flagga. Jag är trött på detta trams och hänvisar till allemansrätten. Det står inte allesvensksrätten. Vi ryms alla under Sveriges lands flaggor där de vajar i den friska vinden. Om SD vill fortsätta att förespråka kyliga vindar, så kan de väl hålla sina möten inne i ett kylrum och ta med sig en Carola-fläkt in dit? På återseende med ett leende!

PS. Alla trick för att locka väljare verkar vara tillåtna. Moderaterna bjuder på kanelbullar på Rådhustorget. Skulle det ha varit någon vits med att propagera för Alliansen, så borde väl Folkpartiet haft kaffe, Centerpartiet haft servetter och KD kanske en skvätt mjölk och en sockerbit? Jag är kanske otacksam och egentligen förstår jag inte varför jag ägnar detta något bloggutrymme överhuvudtaget. Detta är inte Aftonbladets eller Expressens löpsedlar. Jag borde istället skriva något om Frankrike och dess president Nicolas Sarkozy. Väldigt intressant att en son till en ungersk invandrare, nu sitter på presidenttronen och vill begränsa invandringen. Hans snyftiga tal, där han kände sig påhoppad och anklagad i frågan om Frankrikes behandling av romerna var bedrövligt. Det borde ha funnits en sådan där pip-funktion, som censurerar delar som inte bör publiceras. Heder åt EU-kommissionären Viviane Reding som kallade Frankrikes agerande för en europeisk skam. Äntligen någon som visar lite stake i de där sammanhangen. Det hoppas jag att SSK gör ikväll också. I Elitseriepremiären hemma mot Luleå.

Inga kommentarer: